View Single Post
Eski 02-08-2006, 21:19   #28
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Devlet üreticiyi ****** desteklemeli. Mesela; matoza, tarımsal ilaçlara, gübreye, sera malzemelerine, sulama alet ve ekipmanlarına, hatta elektriğe bile destek verebilir. Bir üreticinin 50 da tarlası varsa ona göre aldığı mazota bir miktar para yardımı yapabilir. Bu gayet normal. Olması gereken bu. Üretici olmazsa tüketiciler de olmayacaktır.
Ancak, devlet kesinlikle sırf üreticiye destek olsun diye tarım ürünlerini alıp depolamamalıdır. Zaten bundan sonra fındığı Fiskobirlik alacak. Paraları onlar ödeyecek. Bir an önce de siyaset elini çekmeli bu kuruluşlardan. Genel müdürlerini kendileri seçmeliler. Tamamen bağımsız ve serbest piyasa işlemeli artık.

Emniyet müdürünün görevden alınmasına gelince;
Başbakanın sözleri aynen şöyle; Haber 7'den alıntı

"Bir vali emniyet müdürüne talimat verecek, emniyet müdürü de buna rest çekecek. Ve emniyet müdürü orada görevine devam edecek. Olur mu böyle şey. Yolun açılması talimatını veren bizzat benim. Aradım. trafik açılacak dedim. 9 saat vatandaşı orada mahkum etmeye kimin hakkı var. vali bey talimat verdiyse müdür yapacak. biber gazı sıkılacaksa o zaman sıkılacak. "Gücün yetiyorsa gel yap" demekle olur mu? Halkın güvenliğini sağlamakla mükellefim. Gösterilerde iki kişi hayatını kaybetti. Olaya zamanında müdahale edilmedi. Yapılması gereken yapıldı ve emniyet müdür vekili görevden alındı."

Gayet normal. Bir gurup çıkıp yolu kapatacak, 9 saat boyunca her yeri taşlayacaklar, yolda ambulanslar kalıp 2 insan sırf hastaneye yetişemediği için ölecek, sen de yolu açacak gücüm yok diyeceksin, Valiye rest çekeceksin. Eğer açamıyorsan yolu koltuğu devredeceksin bu kadar basit. Yok mu yeterince polis? o zaman Jandarma da mı yok? Yardım isteyip 1000 tane asker dikemedin mi? o zaman güle güle emniyet müdürü...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön