View Single Post
Eski 17-12-2008, 18:21   #59
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
1- önce göztaşını ilaçlama tankına koyacak olursanız sütün kesilmesi gibi pütür pütür oluyor, denemek için azar azar karıştırabilirsiniz.
2- Göztaşını eritmek hazır bordo bulamacını eritmekten kat kat zor, leğende karıştırıp 10-15 saniye kadar granüllerin çökmesini bekleriz ve daha sonra üstten masmavi duru su olan kısmını alır ilaçlama tankındaki erimiş kirece ekleriz, tekrar leğene su ekleyip sopa ile veya kayınpederimin yaptığı gibi bir taş ile ezerek karıştırırız, yine çökmesini bekleyip üstten duru kısmını alırız, bu işlem 25 kg göztaşı için yaklaşık 10-15 dakika sürer.
Bir de ilacı atarken ellerimize, yüzümüze, açıkta kalıyor ise saçlarımıza ve traktörün kaportasına ilacın yapışmasını engellemek için zeytinyağı süreriz, maske takmadan da kesinlikle kullanmayın, hele hele kireçli olduğu için gözleri çok yakıyor.

Bordo bulamacı yerine mantar ilacı kullanmak istiyorsanız meyve hasat zamanını göz önüne alarak sistemik olan ilaçları tercih ediniz.
Sisatemik ilaçları bitki bünyesine alarak özsuyunda dolaştırır, fidanda veya ağaçta meyve var ise kesinlikle sistemik ilaç kullanmayın, sağlığınızı tehlikeye atmayın.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön