View Single Post
Eski 16-12-2008, 12:49   #113
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sayın Malbman,

Çok teşekkürler. Geçen sene saksıda toprak için Bauhaus'tan aldığım, Anadolu tohumculuğa ait Super Marmande diye çok güzel bir domates tohumu var. Geçen sene sizlerle tanışmadan ve zavallı fideye hiç bakım yapmadan yüzlerce çiçekten sadece 3 Adet domates aldım. Ceviz büyüklüğü kadar 2 Adet ve Yumurta büyüklüğünde 1 Adet.

Zaten hastalık ondan sonra başladı. Hiç öyle lezzetli bir domates yememiştim. Sonrada bir tanıdık hediye olarak köy domatesi göndermişti. Her halde Çanakkale domatesi diye bilinen domatesti, çok iri ve güzel bir domatesti. Tohum almak nedir hiç bilmezken, domates o kadar doğaldı ki çok az sayıda çekirdeğini bir peçete üzerine alarak kurutmuştum. Umarım onlarda çimlenebilir.

Asıl acemiliğim şimdi nasıl çimlendirme, şaşıtma yapacağım. Ne kadar olduktan sonra topraksız saksılara nasıl transfer edeceğim. Tabi birde daha sistemi dolduracak sıvı besini edinemedim.

Bu arada benim sistemde kullandığım damla sulama ekipmanlarındaki sızdırma ve kaçak problemlerinden sonra, bütün dirsek, Tee ve hortumları pnömatik sistemlerde kulanılanlarla değiştirdim. Vana bağlamaktan vazgeçtim. Hortumlar çok kolay sökülüp takılmakta. Belki sadece ana besleme tankı çıkışına sistemi temizlerken kapatmak için bir adet vana koyacağım. Birde dün sayın Envor' la yazıştıktan sonra şayet köklerde sıkışma olursa PVC boruların çapını 200 mm' ye çıkaracağım. 4 Adet PVC boru 10 litre su ile doldu, damacana da 18 litre dersek, sistemde toplam 28 litre sıvı besin olacak. Eğer damacana çok kısa sürede tükenirse bir düşüncemde damacana yerine 50 litrelik bir plastik depo koymak. Sistem bakım peryodunu bir aya kadar çıkarmak istiyorum. Deneyimlerinizi ve aydınlatıcı eleştirilerinizi bekliyorum. saygılar

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Sarıcan : 08-03-2009 saat 06:59
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön