View Single Post
Eski 15-12-2008, 16:17   #21
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Prof.Ahmet Aydın'ın yazılarını okudukça 7 yaşındaki kızımı beslemek adına zehirlediğimi anladım.

Reklamı çok iyi ŞEKERİ BOL MAMALAR (Bebeklikten katı yiyecekleri alana kadar)

Okulda beslenme çantasına koyduğum KUTU SÜTLER

Şekerli yoğurt benzeri ürünler.

Yağda kızarmış börekler, unlu-şekerli çörek, pastalar.

Sonra gelsin hastalıklar, ortodonti, yamuk dişler, miyopi...

Etrafınızda farketmişsinizdir otistik hastalar çoğalmakta oysa bu hastalık beslenme ile yakından ilgili.

Çocuğunuzu yanlış beslemeye devam ederseniz otistik yapabilirsiniz.

--------------------------------

...

• Otistik hastaların en az %95’inin sindirim fonksiyonları ağır metal ve diğer toksinlere bağlı olarak bozulmuştur.

• Bu nedenle kazein (süt pıhtısı, peynir, yoğurdun susuz bölümü), glüten (buğday proteini) ve soya protein yapısındaki büyük moleküller sindirilerek en küçük birimleri olan amino asitlere parçalanamazlar ve bu şekilde kana geçerek bağışıklık sistemi ve beyinin işleyiş tarzını bozarlar.

• Bu gıdaların sindirilmemiş protein paçaları kana geçtiklerinde morfin etkisi göstererek (vücutta az miktarda üretilen serbest morfin miktarını artırırlar.
• Bu dış morfin bileşikleri (ekzorfin ) nerdeyse bütün otistiklerde görülen göz teması kaybı ve öğrenme becerisinde azalma, hiperaktivite, sterotipik hareketler ve self-mütilasyon (kendine zarar verme) gibi belirtilerin oluşumunda büyük pay sahibidirler.

• Diyet ile bu morfinlerin kan düzeyi azalmakta ve klinik bulgular da aynı oranda hafiflemektedir. Otistik hastaların %80 kadarı kazeinsiz-glütensiz diyetten fayda görmektedir.



http://beslenmebulteni.com/bes/index...223&Itemid=205

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön