View Single Post
Eski 15-12-2008, 11:46   #6
kahyanur
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Her yıl tarhana yaparım. Ama ekşi maya bulamadığım için hazır satılan mayaları kullandığımdan tarhanam bir türlü ekşi olmuyordu. Bu sene ekşi yoğurt suyu ve undan maya yapmayı denedim. Yarım bardak ekşi yoğurt suyuna un katıp yaptığım suluca hamuru kapalı bir kapta bir hafta kadar beklettim. günde bir kez açıp az un ve az su katarak kıvamını suluca tutarak karıştırdım. Sonuç mükemmel oldu. Bu mayayla yaptığım tarhana da ilk defa istediğim ekşilikte oldu. Gayet güzel de kabardı.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön