View Single Post
Eski 01-08-2006, 10:17   #5
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Alıntı:
Dağıtmayınca gitti

Emniyet Müdürü Güler, Ordu'daki fındık mitingini, AKP'li Eyüp Fatsa'nın 'uyarısı'na rağmen dağıtmayınca merkeze alındı.

Ordu'daki100 bin kişilik olaylı fındık mitinginin faturası Emniyet Müdürü Rıdvan Güler'e çıktı. Güler, dün akşam İçişleri Bakanlığı'nın Ordu Valiliği'ne gönderdiği faksla görevinden alındı. Güler'in görevden alınmasında, AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ile tartışmasının etkili olduğu iddia edildi. Fatsa, yol kapama eylemi sırasında Güler'i cep telefonundan arayarak müdahale etmesini istemişti.


Fatura, eylemi dağıtmayan müdüre çıktı

Ordu, önceki akşamki olaylı mitingin ardından normale dönerken, olayların faturası Emniyet Müdürü Rıdvan Güler'e çıktı. Yol kapama eylemi sırasında kendisini cep telefonuyla arayarak kalabalığa müdahale etmesini isteyen Ak Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ve Ordu Valisi Sait Vakkas Gözlügöl'e tartışan Güler merkeze alındı. Polis Başmüfettişiyken Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne vekaleten getirilen Rıdvan Güler'in, Emniyet Genel Müdürlüğünün teklifi ve İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla merkeze alındığı belirtildi. Ordu'da yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı mitingin ardından 30 bin kişilik bir grubun Ordu-Samsun Karayolu'nu trafiğe kapatmasıyla başlayan olaylarda, Emniyet Müdürü Rıdvan Güler eylemcilerin yanına gelerek dağılmaları için ikna etmek istedi. Eylemcilerle konuşan ve kalabalığın ikna edilemeyeceğini anlayan Güler, müdahaleden vazgeçti.

FAKSLA GÖREVDEN ALINDI

Saatler ilerlerken Ordu Valisi Sait Vakkas Gözlügöl, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun talimatıyla Güler'i arayarak eylemcilere müdahale edilerek yolun açılmasını söyledi. Güler ise kalabalığın fazla olduğunu müdahale edemeyeceklerini söyledi. Vali Gözlügöl ısrar edince de telefonu kapattı. Valinin ardından Güler'i bu defa AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa aradı ve yolun hemen açılmasını istedi. Güler, aynı cevabı Fatsa'ya da vererek yine telefonu kapattı. Emniyet Müdürü Güler, bu olayların ardından, İçişleri Bakanlığı'ndan dün saat 20.00'da Ordu Valiliği'ne gönderilen faksla "Olaylara zamanında müdahale etmediği, halkı galeyana getirdiği ve müdahale sırasında eylemle ilgisi olmayan sahilde gezen vatandaşlarında coplanmasına neden olduğu" gerekçesiyle merkeze alındı.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön