View Single Post
Eski 01-08-2006, 06:53   #19
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
-Yalnız Çınar, kardeşim, Orman Yangınları konusundaki ilk mesajlardan bu yana yanılmıyorsam iki yılı aşan bir süre geçmiş. Mücadele konusu BİR FİKİR olarak ortada duruyor. Bu site üyelerinin konuya duyarsız olduklarını düşünmek istemiyorum. Hatta siteyi iki defadan fazla ziyaret eden misafirleri de aynı çerçeve düşünmek mümkündür.
-Şimdi soracaksın nerede bu duyarlı insanlar?
-Bizim insanlarımız sabah kalktıklarında kapılarının önünü kazılmış gördüklerinde tepkilrini ''cık cık'' diyrek dile getirmekle yetinebiliyor.Ancak Bu siteye üye olarak taraflarını belilremiş olan arkdaşların olayın somutaşıp boyutlarının belirlenmesi halinde katkıda bulabileceklerini umuyorum. Bir problemin çözümünde işlemlerin adım adım yapıldığı gibi işin kısımlara bölünmesinin konunun kavranabimesi,katkıların ortaya konulması, mücadelenin başarılması açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum.
-Bu drumda yapılacak mücadeleyi kısımlara ayırarak işe başlamayı teklif ediyorum.
-Örgütlenmek,
-Bilglenmek,bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak;
-Hukuki mücadele,mevcut yasaların uyglamasını takip etmek,aksaklıkları ortaya koyarak giderilmesi yönünde çaba gayret göstermek, gerekli yasal düzenlemeler konusunda çalışmalar yapmak;
-Fiziki mücadele, Önleyci tedbiler, yangın ihbarı, kurtarma-söndürme-soğutma, hasarlı alanların sağaltılması
-Haddimi aşıp çamları devirdi isem yüreğimin yangınındandır. Affola.


Düzenleyen Yücel Özlem : 01-08-2006 saat 07:54
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön