View Single Post
Eski 12-12-2008, 14:49   #55
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
P.afra IV

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
sn.Vyessera,
Ben bu bitkiyi çok sevdim, çalıştığım bitkilerin kestiğim dallarını hep diktim, dünya kadar bitkim oldu ufaklı-büyüklü şimdi. Yaşadığım yerde de donmadan açıkta yetişebiliyor. şu an bonsai olsun diye baktığım 8 adet portulacaria bitkim var. Bakalım.
Ben sizlerin eline su dökemem, ama bonsaiyi başarmakta kararlıyım.

Sn bonsaisan.
Teşekkür ederim herşey için.
ama yukarıdaki mesajda da belirttiğim gibi :
"Sola doğru uzanan ikinci dalı eğerken iplerden farketmemişim, o dal dibinden ayrılmış, ben de kesmek zorunda kaldım, bu nedenle ön olarak resimlediğim yönü, arka yaparak, arka olarak belirlediğim yöndeki bize doğru uzanan dalı arka dal olarak planlayarak tekrar bir düzenleme yaptım"

Ne yazık ki bitki şimdi bu durumda.Son durumlarını şimdi çektim ama iyi fotoğraflar olmadı, ben yine de buraya koyuyorum.

Ön:
Eklenti 49070

Arka:
Eklenti 49071

Tekrar bir değerlendirebilirseniz çok sevinirim. Ben dal ayrılınca böyle yapmak zorunda kaldım. Ayrıca bitkiyi biraz olsun düzeltebilmek için tahtaya bağladım.
Saygılar, sevgilerimle.

Artık kış geldi bitki büyümeyi durdurdu ,son halini burada sizlere sunmak istedim. Arkla dal oldukça gelişti, ancak üstdallarda ne yapacağıma karar veremiyorum bu nedenle üst dalların durumunu ayrıca resimledim.
Bu konuda beni yönlendiriseniz çok sevinirim. İyi günler.

pafraIV.JPG
pafraIV (1).JPG

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön