View Single Post
Eski 31-07-2006, 17:42   #9
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Çok teşekkürler. Beğendiğinize sevindim.

Tel konusunda haklısınız. Yalnız linkteki gibi vidalama şansım yoktu çünkü mazı çok genç ve en kalın yeri serçe parmağımdam daha ince. Belki alt taraflarına cam çivisi olabilirdi ama açıkçası ağaca zarar vermekten de korktum.

Ali hocam tel harici başka bir şeyle sarma fikriniz güzel en kısa zamanda bu konuyla ilgileneceğim.

Hocam birde ağacın birleşme noktasının kabuğunu soymaktan bahsetmişsiniz. Bunu düşündüm ama uygulamak gerçekten zor. Çünkü zaten kullandığım kuru dal çok kıvrımlı ve dallı bir ağacı kıvrımlı kuru bir dal ile birleştiriyorsunuz. Birleştirirken kullanacağınız bir dalı kesmemek için gövdeyi tümden çevirmek gerekebiliyor. Kuru dal ile ağacın hangi noktasının temas edeceğini kestirmek oldukça güç. Belki bir yardımcım olsaydı yapabilirdim ama tek başıma biraz güç olacaktı. Başka denemelerimde daha iyi olacaktır elbette.

Gallus mazı ile kuru dalın birleşmesi gerekiyor. O yüzden ona bir oyuk açıyorsun. Fakat linkte dikkat ettiyseniz adam matkapla oyuk açmış ve ağaca göre oldukça derin bir oyuk açmış. Bende matkap şimdilik yoktu.Maket bıçağı ile en fazla bu kadar oyuk açabildim. Gerçi kök kısmı ağaç biraz kalınlaşınca kesinlikle birleşecek çünkü ağacın kendi oyuğundanda faydalandım. Üst kısımlar beni de düşündürüyor. Belki ilerde üst kısımları çivi ile çakabilirim ama şimdi ağacın yaşaması birinci planda.

Dostlar bunu el alışkanlığı olsun diye yaptım. Uzun zamandan beri planladığım birşeydi. Aklınızda bişey varsa illaki bunu uygulayın. Uygulama sırasında çok şey öğrendim. Hala da sizlerden gelen geri dönüşlerle öğrendiklerim artıyor. Çok iyi bir pratik oldu benim için.

İstediğiniz kadar görün **** okuyun uygulamadığınız zaman bir işe yaramıyor.Dediğim gibi bu denemeydi. Ama çok zevk alarak yaptım. Sonuçta karşınızda gördüğünüz insanı oldukça tatmin ediyor. Bitirip karşına geçtiğinizde çok büyük bir haz alıyorsunuz. Bu tür çalışmalardan daha fazla yapacağım.Kısa sürede bu kadar küçük bir ağaçtan böyle bir görüntüyü başka bir yöntemle elde edemezsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön