View Single Post
Eski 08-12-2008, 17:12   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Ispanaklı balık

SEBO içindir.....

Lipsos veya Kırlangıç balığını az tuzlu suda haşla, ve kılçıklarını ayıkla. İri iri parçalar elde et.
Az haşlanmış ıspanağı, lifleri gidecek şekilde bıçakla kes, biraz karabiber ile bir iki çevirdikten sonra payrexe döşe.
Üzerine ayıkladığın balıkları ser ve yaptığın beşamel sosa biraz kaşar peynir, tuz ve karabiber katarak, balıkların üstüne yay.
En üste de biraz rende kaşar peynir koyarak fırına sür, peynirler eriyip de pembeleştiğinde çıkar, ve servis yap.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön