View Single Post
Eski 08-12-2008, 15:14   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Güveçde Karides

Ufak ufak doğranmış yeşil biberleri, tereyağında öldür, tencerenin kapağı kapalı olsun ki buharı ile biberler daha iyi pişer ve kokusu siner.

Buna irice doğranmış domatesleri ilave edin (damatesler biraz diri olsun, çok pişmesin) Arzu edilirse bu arada mantar da koyulabilir-çok da yakışıyor-
Hepsini güzelce sote ederek pişir.

Başka bir yerde, bol sirke, bol limon suyu biraz tuz ve az şekerle kaynatılmış su içinde ancak 7-8 dakika haşlanmış karidesleri süzerek soy ve biberlere ilave et. Bütün bu malzemeleri, servis yapacağınız güveç içine boca edin.

İnce ince kıyılmış maydanozu (Sebo isterse ıspanak koyabilir!!!!) karideslerin üzerine yaydıktan sonra, rendelenmiş kaşar peynir (az) koyduktan sonra ince ince ama tabaka şeklinde kesilmiş dil peynirini de en üste tek sıra döşeyin ve biraz pul biber ilave edin.

Peynirler eriyene dek, güveci, ister ocak üstünde, ister fırında tutarak iyice ısıtın, ve hemen servis yapın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön