acil yardım...
forumda arakadaşlar sohpet ederken konular biraz karışmış ben bazı şeyleri çözemedim. yardım ederseniz sevinirim.
sarracenia kardeşliğine yeni katıldım bu yardım ederseniz sevinirim...
öncelikle edindiğim bu etoburgillerin iki çeşidinin adlarını öğrenmek istiyorum. bunlardan birisi yaprağının ucunda iki yana doğru ağzını açmış keskin dişlere sahip olan bir tür ... diğeri de koni şeklinde baya uzuncana hatta konilerinin yukarı doğru olan kısımları kırmızı damarlara sahip... umarım betimlemeler yeterli olacaktır.
İkinci maruzatıma gelecek olursam, bu dünya güzelleri için Terrarium hazırlamam gerekir mi bilmiyorum. hazırlamam gerekirse bunlar için hazırlayacağım Terrarium'da toprağın fazla sudan dolayı çamurlaşmasını engelleyecek alt tabana çakıl döşemem gerekir mi yoksa bu bitkiler bataklık ortamını sevdikleri için zeminin çamursu mu olması gerekir.
bu birkileri ekeceğim Terrarium'da kullanmam gereken toprağı nasıl hazırlamam gerekir? yani nasıl bir toprak kullanmam gerekir...
bazı çeşitlerin konilerinin içine su doldurulması gerektiği belirtilmiş bu benim beslediğim koni biçiminde olan tür için de geçerli mi?
Ayrıca beyaz torf önerilmiş. hazırlayacağım Terrarium'da bitkileri beyaz torfa ekicem sanırım... peki istanbulda bu beyaz torfu nereden bulabilirim?
ayrıca kurt verilmesi gerektiği dile getirilmiş. bu kurtlar akvaryumcularda satılan canlı kurtlar mı yoksa kurutulmuş olan kurtlar mı?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum...
|