Sebzeli Makarna
Malzemeler:
İstediğiniz şekilde ve miktarda Makarna
İstediğiniz Sebzeler (Kabak, Havuç, Brokoli, Karnıbahar, Taze Fasulye
vb...)
Sarımsaklı Yoğurt
Önce Brokoli, Karnıbahar gibi sebzeleri Buharda çok ölmeyecek hafif diri kalacak şekilde pişirin, bu arada Makarnanın da suyunu ocağa koyun kaynasın. Kaynayan suya makarnaları ekleyin. Vog bir tavaya az sıvıyağ ekleyip sebzeler içine eklendiğinde Coz sesi gelecek kadar kızdırın. Uzun ince ince doğradığınız Kabak, Havuç ve Taze Fasulyeyi tavaya alıp harlı ateşte tavayı hızlı hızlı sallayarak pişirin. (Çok pişmeyecekler hafifçe kavrulacaklar) Sonra içine buharda pişirdiğiniz sebzeleri (sebzeler çok pişmeyecek, dağılmaması gerekiyor) ekleyin. Üzerine biraz karabiber, kekik, nane, kimyon
vb.. (istediğiniz baharatları) ekleyin, yine hızlı hızlı çevirin. Daha sonra haşlanmış olan makarnayı delikli bir kepçeyle tencereden alıp hemen bu tavaya ekleyin. (Makarnayı hiç süzmemek, yıkamamak önemli) Bir kepçe de Makarnanın haşlama suyundan ekleyip karıştırın. Tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip, pul biber serpiştirin. Afiyet Olsun.
Bu makarnayı yoğurtlu yemek istemezseniz; Sebzeler kavrulduktan sonra yarım su bardağı kadar süt ekleyip Makarnaları öyle ekleyin. Süt aynı Krema tadı verecektir. Tabağa aldıktan sonra isterseniz üzerine çok az tuzsuz dil peyniri ile servis edebilirsiniz.