Kahvaltı veya 5 çayı için bir alternatif daha;
Malzemeler:
Un
1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 Su bardağı Yoğurt
1 veya yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 Bardak kadar Tuzsuz Lor peyniri
Dereotu, Maydanoz, Yeşil Soğanın yaprakları
Yumurtanın akı, sıvı yağ, yoğurt karıştırılıp içine unla beraber 1 paket kabartma tozu eklenir. Normal poğaça hamuruna göre çok az daha sert bir hamur olacak kadar un ekleyin. (Kepekli veya Beyaz un sizin tercihine kalmış) Güzelce yoğurduktan sonra içine ince ince kıydığınız yeşillikleri ve Lor peyniri ekleyin. Acı sevenler Pul Biber de ekleyebilir. Tekrar yoğurup malzemenin eşit dağılımını sağlayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp, küçük toplar halince hazırladığınız hamurun üzerine yumurtanın sarısını sürüp, isterseniz çörek otu serpiştirin. 170-200 derece arası fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Düzenleyen limon : 07-12-2008 saat 21:40
|