Ben de genelde sebze yemekleri pişirdiğimde inmesine yakın bir adet kesme şeker atarım, sebzenin mayhoşluğunu alır.
Semiz otu ve ıspanağa atılan bir adet kesme şeker, toprak kokusunu alır.
Bezelye, kabak haşlanırken de içine ilave edilen bir çay kaşığı karbonat, ürünün yeşil kalmasını sağlıyor.
Kestane haşlanırken (azıcık çizilmiş) içine toz şeker atarsanız daha tatlı olur. Haşlama suyuna sıkılan 4-5 damla limon, kestane iç kabuklarının daha iyi ve kolay soyulmasını sağlar.
Ortadan kesilmiş ve yarısı kullanılmamış limonu saklamak istiyorsanız; bir çay tabağına biraz tozşeker serpin ve limonun kesik kısmını yatırarak buzdolabına koyun 15-20 gün hiç bozulup küflenme yapmaz.
Kefal, libsos gibi dip balıklarında olan kokuyu gidermek için, balığı temizledikten sonra biraz maden sodası veya bira içinde dinlendirirseniz o koku kalmaz.
Omlet yaparken, çırpılan yumurta içine ilave edilen bir çorba kaşığı su, omletinizin kabarmasını ve tıkız olmamasını sağlar.
Düzenleyen Güler : 06-12-2008 saat 08:44
Neden: belirtme
|