View Single Post
Eski 05-12-2008, 16:46   #3
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Bir zamanlar sağlık dergileri'nin birinde okumuştum. Aynen şöyle diyordu İnsanlar'ın Bedenin'nin TUZ ihtiyacını karşılayabilmesi için Yemekler TUZ atmasına hiç gerek yoktur. Vicuda gerekli tuz miktarı yediğimiz tüm sebze ve diğer yiyeceklerde fazlasıyla var olduğu. Hatda bazı topraklar da TUZ miktarı fazla olduğu için verimli ürün alınamadığı.
Bu makaleyi okuduğum günden beri sanırım 90 lı yıllardı hiç bir yemeğe tuz atdıtmıyorum. İnsan alışınca az miktarda tuz bile insana çok tuzlu gibi geliyor.
Şu an çocuklarda alıştı tuzlu yemekleri sevmiyorlar.
Kısaca Balıkmı istediniz zaten tuzlu sebzeler aynı şekilde bir çoğu tuzlu topraklarda yetişiyor.kırmızı et hayvanlar hem tuzlu otları hemde insanların verdiği tüm tuzlu yiyecekleri yiyor dolayısı ile oda tuzlu.
İnsan vicudu'nun Terlemes'nin ASIL nedenlerden biri aşırı tuz yüklü olması imiş.
İnsan yaşımına hayati önem taşıyan en önemlisi olan SU ya ihtiyacı olmasına rağmen Zararlı olan tuzu atabilmek için hayati öneme saip SU yu bile harcamaya feda etmeye razıymış. Yeterki Bu pislikden bir an öce kurtulayım diye uğraş verirmiş.
İlk aşamada tuz olmadan damak tadı alamıyorsanız limon ve acı biber le takviye yapın. Zamanla alışınca zaten kendiliğinden uzaklaşacaksınız. Sağlıklı yaşam sizlerin olsun.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön