View Single Post
Eski 05-12-2008, 15:48   #37
Baobab
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Esasen Ağaçlar Net. profesyonel bir yemek sitesi olmadığına göre, internette zaten yüzlerce örneği olan ve sadece, yemek türlerine göre ayrılmış, standart yemek tariflerinden oluşan bir listenin çok da anlamlı olmadığını düşünüyorum.

Üstelik, halihazırda sitemizdeki yemek tariflerini ve yemek konulu başlıkları incelediğimizde de, daha çok, bir özelliği olan, yöresel, ilginç ya da forum üyesi kişi tarafından denenerek tavsiye edilen özgün tariflere rastlamaktayız.

Dolayısıyla, bir yemeğin bakliyat bölümüne mi yoksa sebze bölümüne mi ait olması kadar, hatta onlardan daha çok, söz konusu yemeğin hangi yöreye ait olduğu, tavsiye eden kişi tarafından yapılan özgün katkı olup olmadığı da büyük ilgi çekecektir diye düşünüyorum.

Öte yandan, büyük bir bölümü amatör olarak doğayla ilgilenen ve küçük saksılarda, bahçelerde yetiştirdikleri ile yeni denemeler yapmaktan hoşlanan kişilerden oluşan Ağaçlar net üyelerinin de, yemek kitaplarından edinebilecekleri standart tariflere dayanan yemekleri anlatan bir forumdan ziyade; özgün denemeleri, kaybolan lezzetleri, yöresel tarifleri ve konuyla ilgili ilginç bilgileri paylaşan bölümleri daha yararlı bulacaklarını düşünüyorum.

Selam ve sevgiler.

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön