KAHVALTILIK SOS:
dometesler rendeleniyor,
kırmızı biberler rondodan geçiriliyor,
patlıcanlarda soyulup küçük küçük doğranıp
tuzu eklenerek
hepsi bir tencerede, kısık ateşte uzun süre pişiriliyor.
kavanoza konup buzdolabında saklanıyor.
lezzetli bir sos.
DOMATES SUYU TURŞUSU:
domatesler rendelenip suyu süzgeçten geçiriliyor
bir kapta ayıklanmış sarımsakları(doğramadan)
ve dometesleri kaya tuzu ile karıştırıp kavanozlara dolduruluyor.
turşu olarak yeniyor.
not:bu karışıma dometes ilacı denen bir şeyde katıyorlar(strik asit sanırım)
ama annem bu ilacı katmadan yapardı.
MENEMEN HARCI:
sivri biberler yağda kavrulup
üzerine doğranmış domates eklenir piştikten sonra
sıcakken kapağı sıkıca kapanır.
kışın menemen yapmak için kullanılır
not:biraz turşu kokuyor **** bana öyle geliyor.
|