View Single Post
Eski 28-07-2006, 08:10   #2
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Hayırlı olsun. Yalnız şunu unutmayalım ki, gösterilen tarım ilacının etkili maddesi Neem ağacının içinde doğal olarak bulunan bir böcek büyüme düzenleyici (Insect Growth Regulator) imiş. Bu maddeyi sentetik olarak üretip tarım ilacı yapsaydık birçok kişi aaaa olmaz canım kimyasal bu, zararlı diyecektik. Oysa aynı şey!

Kaldı ki tahminimce bu ağaçta doğal olarak bulunan maddeyi sentetik olarak üretiyorlar. Ve bu, ilacının çevre ve insan sağlığına olumsuz etkisinin en az olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Uzun zamandır ülkemizde böcek büyüme düzenleyicileri kullanılıyor, ancak bizim CAHİL insanlarımız ilaç böcek üzerinde hemen etki göstermiyor diye tercih etmiyorlar malesef. Oysa birçok böcek büyüme düzenleyici böceğin beslenmesini hemen durdurur ancak 3-4 gün sonra ölüm gerçekleşir.

Bu tarım ilacının etkili maddesinin içinde olduğu böcek büyüme düzenleyicileri en güvenli pestisitlerdendir. Doğaya etkisi çok düşüktür. Etki alanları diğer pek çok pestisite göre (örneğin sentetik pyrethroitler) daha dar, LD50 değerleri oldukça yüksektir.


Düzenleyen fmt79 : 28-07-2006 saat 08:47
fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön