Çalkama (İzmir Karaburun)
Çalkama (İzmir Karaburun)
Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir.
- Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır.
- Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
- Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır.
- Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır.
- Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir.
Sıcak yemesi güzeldir.
|