View Single Post
Eski 04-12-2008, 14:43   #1
tenar
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Çalkama (İzmir Karaburun)

Çalkama (İzmir Karaburun)



Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir.

- Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır.
- Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
- Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır.
- Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır.
- Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir.

Sıcak yemesi güzeldir.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön