View Single Post
Eski 04-12-2008, 14:41   #26
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msgurkan Mesajı Göster
Sevgili Susam ve Penelophe, bu elektrikli aletler çok faydalı ancak kullanmak belirli bir beceri ister. O da öğrenilebilir. Ancak asıl önemli olan iş kazası riski yüksektir.

El veya vücütta kesik veya yaralanma yanında, kesme toz veya parçalarının göze verebileceği zarar da önemli. Kesilecek malzemenin tozlarının teneffüs edilmesi de var.

En tecrübeli teknisyenlerin bile bu aletlerle kaza yaptığına şahit oluyorum.

Kısaca Göz Koruyucu, Solunum Koruyucu, Eldiven yanında Kullanım talimatlarını öğrenme ve dikkat gerektirir. Yani önce İŞGÜVENLİĞİ.
Sayin Gurkanin yazdiklarina katiliyorum. Eletrikli aletler kullanilirken, gozluk, maske, kulaklik, eldiven kullanmak, dikkatli olmak, olabilecek kaza riskini azaltsa da, aletleri nasil kullanacagini bilmek de gerekiyor. Her eletrikli aletin nasil kullanilacagina dair aletle birlikte satilan bilgiler mutlaka okunmalidir. Alet uzerinden daha kolay kullanim olur diyeuzerinden bir parcasini(koruyucu)sokup oyle kullanirsaniz kendinizi tehlikeye atacaginizi unutmayiniz.

Hetce(susam) hanim bircok kadinin yapamadigi bircok isi becerebiliyorsunuz, duvar orme su tesisati, odun kesme vs, hepsi guzel de Eletrikle birseyler yapmiya calismak, hem kendiniz icin hem de baskalari icin hem de calisma yaptiginiz yer icin tehlikeli oldugunu dusunuyorum. Yanlis yapacaginiz bir baglanti istemediginiz bircok kazaya neden olabilir(biliyorum yanlis yapmam diyeceksiniz ama bu gibi yanlisliklari yapmamak icin insanlar yillarca egitimden ve deneyimden gecip belge alip sonra eletrikle ugrasiyorlar.)

Sizlere kazasiz belasiz calismalar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön