Yum Yum
Aydın'da, özellikle Karacasu'da yapılan çok basit bir ara yiyecektir.
Acilen misafiriniz gelecekse, çayın yanında da koyacak birşeyiniz yoksa sizi on dakikada kurtaracak bir sunumdur.
-Bir adet yufka
-Bir küçük kuru soğan
-Yarım demet maydonoz
-Üç çorba kaşığı rendelenmiş sert peynir
-Bir çay kaşığı karabiber
-Bir kahve fincanı su
Yufkayı fırında ya da başka şekilde gevrekleştirin (köy yufkası kullanırsanız kendine has daha güzel kokulu oluyor).
Gevremiş yufkayı yarım-bir santimetre kareye düşecek kadar ufalayın.
Soğanı içine ya rendeleyin ya da çok incecik doğrayın, maydanozları da.
Peyniri ve karabiberi de eklyip harmanlayın.
Suyu avcunuzla serpip karıştırın, bir kaç aşamada. Karışımı avcunuzda köfte gibi sıkın, dökülüvermiyorsa suyu tamamdır. Çok ıslatıp hamurlaştırmayın yani.
Avcunuzda köfte yapar gibi sıkıp tabağa koyabilirsiniz..
Soğan kokusu istemiyorsanız rendeleme yerine doğrama yapıp tuzlu suyla yıkayarak kullanın.
Bir de; yumyumun başka yerlerde de yapılıp yapılmadığını merak ediyorum, hiç rastlamadım.