Arkadaşlar. Bizim evimizde senede yaklaşık 60 kilo reçel ve marmelat yenir. (Aslında bunun hepsini neredeyse eşim yiyor

.) Ve hiç hazır reçel almam. Sanırım bu konuda uzman oldum

. Şimdi sırasıyla aklıma gelenleri yazayım. Hepsi denenmiştir. Önce gül reçeli... Gerçi daha önce bir tarif verilmiş ama benim tariften oldukça farklı. Benim yaptığım hazırlarını aratmadığı gibi, kokusuda, tadıda çok daha güzel.
Bir litre kadar suya toplayıp temizlediğimiz gül yapraklarını koyarız. Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Ayrıca kırmızı ve kokulu gülleri tercih edersek rengi de süper olur. Gül yapraklarının rengi solup şeffaf hale gelene dek kaynatırız. Bu gerçekten önemli. Gerçi ilk etapta görüntüsü sizi korkutabilir. Gerçekten kötü görünür ama sonuç mükemmeldir. Daha sonra suyun içinden gül yapraklarının çoğunu alır, reçel için yetecek miktarını suda bırakırız. Üzerine bir buçuk kilo şeker ilave edip, koyulaşana kadar kaynatırız. 1 limon suyu ilave edip ılıyınca cam kavanoza boşaltırız.
Bu arada şeker konulduktan sonra mümkünse metal kaşıkla karıştırmamak gerek. Ve mümkün olduğunca az karıştırmalı. Bu bütün reçeller için geçerli. Birde üstte biriken köpükler mutlaka alınmalı.