View Single Post
Eski 27-07-2006, 13:30   #18
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 103
İşte bir örnek daha...

Orjinal mesaj sahibi dağdelen;

Alıntı:
Merhabalar herkese siteye yeni abone oldum.

Muğla ili Dalaman ilçesi kızılkaya köyüne bağlı bayramdağı ve tepe arkası mahalleleri arasında kalan ve yaklaşık 10 yıl önce bir yangın geçiren bir yerde bir harfiyat firması tarafından taşocağı acılmak üzere ruhsat alındıgını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Söz konusu yer 2 mahalle arasında yüksek bir tepe ve bu tepede yangından sonra yeniden yeşerme çabası içinde olan bir yerdir güneyindeki mahalleye sadece 600-700 metre kuzeyindeki mahalleyedeen fazla 1500 m mesafede bir yerdir . Ayrıca bu mahallelerin her ikisinde binlerce adet tapulu arazilerde zeytin agacları bulunmaktadır.

Hal böyleyken taşocagı acılabilinir mi ve ayrıca devletin kurumu olan zirai bir kurumun taşocagının mevcut zeytin ağaçlarına olumsuz etki edeceği raporla belirtilmiştir.

taşocagı ruhsatı alınırken yerel idarelerden hiç mi görüş alınmıyor.

Ayrıca taş ocaklarında yapılan kırma işlemi sırasında oluşacak kristalize tozun canlılar tarafından nefes yoluyla vücutlarına alındıgı zaman tedavisi imkansız hastalığa neden oldugu bilindiği halde insan saglıgı hiç mi düşünülmüyor?
Sözkonusu mahalleler su kaynagı bakımından son derece sınırlı imkanlarla hayatlarını idame ettiriryorlar ocakta tonlarca patlayıcı kullanılarak yapılacak patlamalarda kesinlikle zaten cok az olan su kaynakları sarsıntı sonucu yeraltında yolunu değiştirip kaybolmıyacak mı

yıldırımlardan yangın cıktıgı zaman canla basla o yangınları söndüren,ağacları kesmeyip koruyan insanların hiçmi fikri sorulmaz bu şekilde uygulamaların bu insanların üzerinde bu gibi ocak ruhsatlarının verilmesinin olumsuz etki yapacagı hiç mi düşünülmez?

yıllarca korudukları ormanların rant uğruna geri dönüşü olmıyacak şekilde tahrip edilmesi hangi mantıga uygundur. Adı gecen yerlerde yasayan insanların bu güne kadar kayda geçmiş orman kanunlarına muhalefetten hiçbir sicilleri yoktur..

Ben de o mahallede evi ve zeytin agacı bulunan kişilerden biriyim bu ocagın acılmadan yürütmeyi durdurulması için mücadele etmeye karar verdik ..
Olayın hukuki boyutunda bilgisi olan hukukcu arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bu konuda dava tecrübesi olan avukat arkadaşlar dagdelen48@gmail.com
adresine maill yollarlarsa ve telefonlarını bırakırlarsa görüşebiliriz ..

Daha yeşil daha ormanı bol bir türkiye için bu gibi konulara duyarlı olalım ormanlar bizim değil cocuklarımızında değil yarınlarımızındır lütfen sahip cıkalım
Muğlayı iyi bilirim, yurdumuzun doğallığını sürdürme mücadelesi veren ender yerlerinden biri. Gelin görün ki; buranın da talihsizliği, o canım yeşil örtünün altı zengin maden yatakları ile dolu özellikle mermer türü ocakların çokluğundan bunu net olarak görüyoruz.
Bazı aç gözlü kesimler bu madenler uğruna geleceğimizi tehlikeye düşürecek bu tarz katliamları maalesef sürekli yapıyorlar. Orman yangınları ile mücadele başlığı altına alınacak çok ciddi bir örnek.Burada aslında yangınla mücadeleden önce bu zihniyet ile mücadele etmek gerekiyor.
Dağdelene katılıyor ve bir an önce örnek teşkil etmesi açısından taş ocağı ruhsatının iptaline gitmek için gerekli girişimleri başlatmaları yolunda destek olmalıyız.

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön