View Single Post
Eski 30-11-2008, 12:20   #29
kahyanur
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suzan7 Mesajı Göster
kahyanur,saksıların çok ilginç,iyi akıl etmişsin.
bitkilerine uzun ömürler dilerim.
Sevgili Suzan7;
Sadece üç aydır sebze yetiştirmeye merak sardım. Bu konuda hiç bilgim olmadığı gibi malzemem de yoktu. Önce forumdan bilgi edindim. Yetmedi kitap edindim. Torf,cocopeat, perlit, hydroton, tohum ph kağıdı vs ile eksiklik tamamlama devam etti.
Sonra organik yetiştiricilik yapmaya karar verdim. Eh gübre lazım tabii ki. Oğlumu Edirne de bir köye yolladım. Motosikletinin arkasında taşıyabildiği kadar yanmış sığır gübresi getirdi.
Baktım toprak yok. Oturduğum yer yakınlarındaki tarlaları dolaşıp sanki kırk yıllık ziraatçiymişim gibi elimde eldivenler toprak mıncıklayıp tarla seçmeye çalıştım. Evde kürek olmadığı için delikli kepçe ile toprak kazıp torbalara doldurup arabanın bagajına yükleyip eve taşıdım.
Köpük bardaklar alıp tohumlarımı ektim.
Sonra baktım ki yaratıcılık eksik kalmış. Her şeyi dışardan almışım. Azıcıkta evdeki malzemeleri değerlendireyim dedim. Bunun içinde evde saksı yapımını seçtim. Fide aşamasına kadar su şişeleri yeterli olacak. Sonrası için saksı gerekiyor. Şimdi iki kova dolusu parçalanıp ıslatılmış gazete kağıdım var. Becerebilirsem saksı yapmaya çalışacağım.


Düzenleyen kahyanur : 30-11-2008 saat 12:45 Neden: imla
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön