Sn
Şükran Hanım,
Gerçekten kutlarım... Ellerinize sağlık...
Ben de benzer usulde bir şey yapıyorum... Ama bu pizza mıdır, değil midir bilemiyorum... Adını siz koyup artık...
Malzeme:
Yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, baharat...
İnce dilimlenmiş domates...
Ketçap
Dilimlenmiş (ya da ince ince kıyılmış) kornişon
Yanmaz tavaya az yağ sürüyorum. küçüçük lokmalar haline getirdiğim ekmekleri hafifce kızartıyorum. Sanki çorbaya hazırlar gibi... Domatesleri ekmeklerin üzerine koyuyorum... Üzerine birlikte çırpılmış olan malzemeyi (yumurta+kaşar+baharat) yayıyorum... Ketçabı şöyle bir üstlerine dairesel döküyorum... Bir kağıdı pişen malzemeye yapışmayacak şekilde ve kenarından tutuşmayacak vaziyette tavanın üzerine koyup kapağı kapatıyorum... (Kağıdın kenarları kapak dışında kalacak...) On- onbeş dakika sonra bakıyorum. Kapağın üzerinden sıcaklığın farkına varacaksınız) Kaşar erimişse tamamdır... Üzerine kesilmiş kornişon serpiştirip bir spatül yardımıyla dilimlere ayırıp hafifce kaldırarak tabaklara alıyorum...
Bloğunuzu bulursam bakacağım