EVDEKİ BAYAT EKMEKLERLE YAPABİLECEĞİNİZ NEFİS PİZZA
Bu pizzanın hem yapımı çok kolay hem de çok lezzetli.Özellikle sabah kahvaltılarında harika oluyor.Parmaklarınızı yiyebilirsiniz! Üstelik evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu bence...
Malzemeler:
Evde kalmış bayat ekmek ya da tost ekmek içi
2 su bardağı kadar kaşar peyniri
1 büyük boy domates
3-4 adet yeşil biber
6-7 adet mantar
7-8 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1-2 tatlı kaşığı tane mısır (haşlanmış)
1/2 su bardağı sulandırılmış ketçap
Biraz tuz
Yapılışı:
Bayat ekmek içlerini ya da tost ekmeklerinin iç kısımlarını ufak parçalara bölelim.Fazla derin olmayan bir borcama ya da fırın kabının yağlanmış zeminine bu ekmek parçalarını dizelim.Tepsinin tabanı boş kalmasın.Hatta üst üste de gelebilir ekmek parçaları.Bunların üzerine sulandırılmış ketçabı, hepsini hemen hemen ıslatacak şekilde dökelim.Üzerine 1,5 bardak kaşar peynirini yayalım.(Yarım bardak peyniri ayırın.) Kaşarın üzerine de domatesi, mantarı, biberi, zeytini ve mısırı yayalım.En son kalan yarım bardak kaşarı da dökelim ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun...
Not: Dilerseniz pizzaya salam, sucuk, sosis de ilave edebilirsiniz.
Tarif , aynı zamanda '' lezzet tabağı '' bloğumda da kayıtlı
Düzenleyen şükran ünal : 28-11-2008 saat 22:37
|