View Single Post
Eski 26-11-2008, 16:29   #1
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Keşkek (Bodrum usulü)

Keşkeği Bodrum usulü yaptım.

Yarım kg. yarmayı (göce, aşurelik buğday ya da siz adını nasıl biliyorsanız) geceden ıslatıp, sabah pişirdim.

1 bütün tavuğuda güzelce haşladım, gögüs ve but etlerinden güzelce ,bolca didikledim, biraz zeytinyağı, bol tereyağı eşliğinde biraz kızarttım tavada.

Pişen yarmanın içine ekledim,dibini tutmasın diye sürekli karıştırdım, tuzunu ekledim ve çok az karabiber ekledim.

Suyunu iyice çekti.
Kıvamı tuttu ayran, turşuyla yedim. Bu kadar.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen berduray : 09-03-2009 saat 21:55
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön