View Single Post
Eski 23-11-2008, 18:29   #1
tugo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Sorunsuz ve bakım gerektirmeden çabuk açan kır çiçekleri

Biraz tembel işi oluyor ama bakım gerektirmiyen kendi kendine açan ve bahçelere renk veren çiçekler tabiiki hoşuma gidiyor.

Bir yapı marketten aldığım Vilmorin-Japon Çimi (çiçekli çim), kutusunun içerisinden bir poşette iğne başını geçmeyen büyüklükte karışık tohumlar çıktı.

Normalde çim tohumuyla karıştırılarak uygulanan bu tohumların büyük bir bölümünü Nisan ayının 15 inde bahçenin boş bölümlerine attım ve üzerlerine kapak toprağı falan sermedim.

Birkaç günde çimlendikten sonra Mayısın ilk haftası çiçek açmaya başladılar. Çimlerin arasından çıkanlar, bence hoş görüntü vermedi. Ama boş alanlara düzensiz bir şekilde attıklarım çok tabii bir hava verdi ve sürekli değişik türler (6-7 cins) devreye girdi.

Tüm açan çeşitleri resimliyemedim ama bugün hala rengini formunu koruyanlar var. Yedi aydır bahçenin belirli bölümlerini renklendiriyorlar. Küçük bölümlere sık ekilen tohumlar daha güzel görünüm veriyor.

Önümüzdeki bahar için şimdiden bir hazırlık yapmak istiyorum ama bu tür karışık tohumları tek başına bulamıyorum. Her seferinde de Japon çimi tohumu
almak da mantıklı bir çözüm değil.

Böyle kolay yetiştirilen, uzun süre çiçekli kalan tohumları kullanmış bulunan arkadaşilarımızın da
hangi tohumları kullandıkları konusunda tavsiyelerine, deneyimlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler.
Name:  DSC00134.JPG
Views: 15884
Size:  65.9 KB

Name:  DSC00132.jpg
Views: 11448
Size:  30.3 KB

Name:  DSC04380k.JPG
Views: 11371
Size:  63.7 KB

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön