View Single Post
Eski 22-11-2008, 21:26   #1
ebrub
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Hazır baklava hamuru ile baklava

Çok kolaya kaçmak olarak düşünmezseniz, hazır baklava hamuru ile baklava yapmanızı cidden öneririm. Bir kere inanılmaz hesaplı (1 kg baklava fiyatına neredeyse 3 kg baklavanız oluyor) bir de gerçekten çok lezzetli. Bunu bir Adanalı olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü burası malumunuz baklava cenneti. Tek fark fıstıklı yerine cevizli baklava yiyorsunuz, ki bence cevizli baklava çok daha güzel.

Tarif hamur paketinin üzerinde zaten var, sadece 1-2 ufak püf noktası; baklavayı fırın tepsisi yerine, alüminyum tepside pişirmek daha güzel oluyor. Bir de tereyağını ve cevizi sakınmamak lazım, en son hazırlayıp fırına vermeden önce dilimlediğinizde, üzerine yine tereyağı gezdirmek çok fark yaratıyor. Ağız tadınıza göre çıtır seviyorsanız, şerbetinizi önceden hazırlayıp soğutulmuş olarak dökün baklavaya. Yok eğer yumuşak seviyorsanız, şerbeti baklava pişerken hazırlayıp sıcakken dökün...Pişirdikten sonra birkaç saat beklemek gerekiyor ki tatlı şireyi iyice emsin...Ama itiraf ediyorum, sıcak sıcak bir dilim yemek de harika oluyor

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön