View Single Post
Eski 22-11-2008, 14:44   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Bonsai biçimlendirme oyunu "Sizin ağacınız olsa ne yapardınız?"

Yeni bir baslik acip, kimi agaclarim uzerinde yapacagim calismalrdan once, sizlerin de fikir uretmenizi, yeni gorusler sunmanizi istiyecegim.
Herkes cekinmeden dusunduklerini yazarsa ortaya ne kadar degisik gorus cikacagini hep birlikte gorecegiz. Agaci sizin agacinizmis gibi dusunup uzerinde nasil bir calisma yapmak istediginizi belirteceksiniz. Yani bir oyun gibi ve oyun icerisinde olusacak goruslerden birseyler ogrenmek.

Iki yil kadar once, sicak bir yaz gunu asagida fotografini gordugunuz agacim,( "Alnus jorullensis" Evergreen alder = Herzaman yesil Kizilagac, Husgiller ailesinden olan bu agac cok cabuk buyuyup gelisiyor.) sicaktan etkilenmis tum yapraklari yanmis kimi dallari da kurumustu. Yogun bir bakimdan sonra agac yasamini surdurmeyi basarmis ve bircok dallar olusturmustur. Iki yil agac uzerinde hic bir budama yapmadim. Simdi agaci budayip dallari ortaya cikaracak ve agaci daha iyi gormenizi sagliyacagim. agac, sizin agaciniz olsa, onun daha iyi bir gorunumde olmasi icin ne yapardiniz?

evergreen alder 002.jpg
Agac budanmadan once.

evergreen alder 004.jpg
Budandiktan sonra.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön