View Single Post
Eski 23-07-2006, 00:41   #9
gallus
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: denizli
Mesajlar: 258
şimdi de sorularım geçiyim
1-eğer bu bitkileri tek toprağa yerleştirirsem daha sonra ihtiyaç anında kök budamaları ve toprak değişimini zorlanmadan bitkilere zarar vermeden yapabilirmiyim. yoksa nasıl bir yol izlemeliyim mesela bonsaileri saksılarıyla beraber gömmek daha mı mantıklı bir yol.,
2-birde bu ağaçların soğuklanma ihtiyacını karşılayabilmek için bir süre soğuğa maruz bırakmak gerek. bu süre zarfında nertera bu soğuklardan etkilenip ölür mü? internette çok fazla bir bilgi bulamadım eğer bilginiz varsa bu konu da da yardım istiyorum.
3- toprak olarak ta ne yazıkki yakın çeveremde perlit bulamadım aramak için de çok fazla vaktim olmuyor. elimde torf, bahçe toprağı, kedi kumu(çarli marka) ve akvaryumculardan aldığım akvaryum kumu var bu galiba dere kumu oluyor. bunlarla ne gibi bir karışım yapılabilir?
4- terasımın güneş görmeyen bir duvarında yeteri kadar yosun mevcut ama sıcaklar nedeniyle kurudular yağmurların başlamasıyla **** ben sularsam canlanıyorlar. bunları sitede anlatıldığı gibi iyice kurutup ovalayıp toprağın belirli yerlerine serpiştirerek mi bir yöntem uyugulıyım yoksa olduğu gibi kaldırıp toprağamı yerleştireyim(bunu bir bitkimin dibinde uyuguladım pek başarılı sonuç alamadım ölü gibi görünüyor.hergün sulamama rağmen.

evet yerleştirme genel ek fikirler pratik yöntemler, hayati ayrıntılar hakında hepinizin fikirlerini bekliyorum. hep beraber kısıtlı imkanlarla güzel bir penjing projesine imza atalım
şimdiden teşekkürler

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön