View Single Post
Eski 21-11-2008, 09:02   #8
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Merak ettiklerim:

1-Eczanelerde satılan yabancı kaynaklı balık yağlarının çiftlik balığı kaynaklı olup olmadıklarını merak ediyorum.Örneğin norveç uskumrusu-somonu vs

(dışardan gelen taze somonların aslında çiflik kaynaklı olduğu belirtiliyor)

2-Büyük balıklarda aşırı miktarda metal birikimi olduğu söyleniyor, satılan balık yağlarının kaynağı büyük balık mı küçük balık mı?

3-Bu yağlar işlemden geçiyor mu geçmiyor mu, geçiyorsa nasıl bir işlemden geçiyor ?

4-Bazı balık yağları jelatin bir kapsül içinde, bu kapsülün içeriği nedir?...Bu jelatin sağlığa zararlı mı?

5-Şurup olarak satılan yağlar içine koku baskılaması için aromalar, renk verici maddeler ,katkı maddeleri, koruyucular katılıyor.

Tüm bu katkı maddeleri için sağlığa zararsız diyebilir miyiz?

6-Balık yağından alınacak omega yağları; aslında sebze-meyve-kuruyemişlerden rahatlıkla alınabilir mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön