Merak ettiklerim:
1-Eczanelerde satılan yabancı kaynaklı balık yağlarının çiftlik balığı kaynaklı olup olmadıklarını merak ediyorum.Örneğin norveç uskumrusu-somonu vs
(dışardan gelen taze somonların aslında çiflik kaynaklı olduğu belirtiliyor)
2-Büyük balıklarda aşırı miktarda metal birikimi olduğu söyleniyor, satılan balık yağlarının kaynağı büyük balık mı küçük balık mı?
3-Bu yağlar işlemden geçiyor mu geçmiyor mu, geçiyorsa nasıl bir işlemden geçiyor ?
4-Bazı balık yağları jelatin bir kapsül içinde, bu kapsülün içeriği nedir?...Bu jelatin sağlığa zararlı mı?
5-Şurup olarak satılan yağlar içine koku baskılaması için aromalar, renk verici maddeler ,katkı maddeleri, koruyucular katılıyor.
Tüm bu katkı maddeleri için sağlığa zararsız diyebilir miyiz?
6-Balık yağından alınacak omega yağları; aslında sebze-meyve-kuruyemişlerden rahatlıkla alınabilir mi?
|