Eskiden ben de asit derecesinin tek belirleyici faktör olduğuna inanıyordum, sonradan rafine ile 7-8 asit derecesindeki yağların 1 in altına indirildiğini öğrenince asıl belirleyici faktörün E vitamini ve peroksit oranı olduğunu öğrendim.
Aldığınız yağların yukarda verdiğim örneklerde olduğu gibi E vitamini ve peroksit oranını sorgulayınız derim.
Ben sıcak sulu kontini sistem yağları almıyorum.Soğuk sistem-sızma yağları tercih edin.
Hele bir de "
burun yağı" ya da "
zeytin sütü" denilen yağı bulabilirseniz işte yağın keyfi o zaman çıkar.
http://www.lezzet.com.tr/mutfak_kulturu/01691/
http://kedilimutfaklar.blogspot.com/...2/edremit.html
http://akayzeytinyag.azbuz.com/readA...00000005993088
http://www.huseyinmeral.com/