Konu: Kanola
View Single Post
Eski 20-11-2008, 07:09   #20
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Name:  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzçöşi.jpg
Views: 5958
Size:  46.2 KB

Eskiden ben de asit derecesinin tek belirleyici faktör olduğuna inanıyordum, sonradan rafine ile 7-8 asit derecesindeki yağların 1 in altına indirildiğini öğrenince asıl belirleyici faktörün E vitamini ve peroksit oranı olduğunu öğrendim.

Aldığınız yağların yukarda verdiğim örneklerde olduğu gibi E vitamini ve peroksit oranını sorgulayınız derim.

Ben sıcak sulu kontini sistem yağları almıyorum.Soğuk sistem-sızma yağları tercih edin.

Hele bir de "burun yağı" ya da "zeytin sütü" denilen yağı bulabilirseniz işte yağın keyfi o zaman çıkar.

http://www.lezzet.com.tr/mutfak_kulturu/01691/

http://kedilimutfaklar.blogspot.com/...2/edremit.html

http://akayzeytinyag.azbuz.com/readA...00000005993088

http://www.huseyinmeral.com/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön