View Single Post
Eski 20-07-2006, 20:16   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Orman Yangınları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yalnız Çınar
İçimiz yanıyor denirdi genellikle; önceleri bir orman yangını haberi verilirken. Şimdi artık yanan ormanlar gibi içimizde de yanacak bir yer kalmadı galiba. Artık genel olarak içimiz yanmıyor mu ne ?
Yaz gelince kabusum, karabasanım haline dönen orman yangınları, bu yaz da yine yaşamımı alt üst etti. İnanın psikolojim bozuluyor.Günlerdir Ayvalık yangınının olumsuz etkisini üzerimden atamadan, İzmir'imin göbeğinde Pınarbaşı sırtları da yanınca kahroldum. Kahroldum... Bütün gün iş yerimde başımın üstünden geçen, yangın söndürme helikopteri Pınarbaşı'na su taşırken, benim yüreğimden kanımı çekip götürüyormuşcasına içim eriyip gidiyordu. İnanın duygularımı yazmakta çok zorlanıyorum. Çocukluğunuzdan gençliğinize, daha sonraları erişkin bir insan olduğunuzda çocuklarınızla birlikte taşını toprağını her çalı dibini ezbere bildiğiniz bir yerin cayır cayır yanması... Anlatamıyorum. Anlatamıyorum yaşadıklarımı. Söylermisiniz arkadaşlar; bu olayın soykırımdan, savaşlarda öldürülen masum, hiç günahı olmayan çocukların hunharca öldürülmesinden bir farkı var mı?

Öff yaa... Öff yaa ne zaman bitecek? Ne zaman duracak bu katliam, bu insanlık dramı?

Bu kadar karamsar olduğum konulardan, akıl-mantık-kararlılık ve de hepsinden önemlisi birşeylere yarıyabileceğim inancı ile sıyrılıyorum. Gerçekten çok üzücü olan bu tür olaylar insanın psikolojisini bozuyor ve davranışları etkileniyor bundan.

Şimdi yine süreç işlemeye başladı. Birşeyler yapmam lazım dedim ve hemen dostlarımın arasına daldım.

İsmi AĞAÇ, Konusu AĞAÇ, Uzmanlığı AĞAÇ, sevgisi, aşkı herşeyi AĞAÇ olan sevgili dostlarım beni en iyi anlayacak olanlar sizlersiniz diye düşündüm...

Aradım bulamadım. Belki farklı yerlerdedir diye düşündüm ama yine de öyle bile olsa sitemizde ORMAN YANGINLARI ile ilgili bir bölüm bulamadım. Eminim ki; duyarsızlıktan değildir de onlar da benim gibi düşünüyorlardır dedim. Canları acıyordur. Dile getirmekte zorlanıyorlardır acılarını dedim kendime. Zira ateş düştüğü yeri yakıyor. 5000 üzerinde üyesi olan bir grupta orman yangınlarını engellemek. bu savaşı kazanmak için neler yapılmaz değil mi?

Onurunu kurtarıp tüm dünyaya haklılığını haykıran, özgürlük, bağımsızlık mücadelesinde örnek olan ulusun çocukları olarak bizler nice savaşlar kazandık da unuttuk(!) bile. Bunu mu kazanamayacağız.

Yardım istiyorum dostlarım; yalnız olmak istemiyorum artık. Mücadele için birlik olmak, çok olmak ORMAN gibi olmak istiyorum.
Bu mücadele için fikirlerinizi, katkılarınızı, gerektiğinde emeğimizi ve alın terimizi dökmemizi istiyorum. Şayet bir gün bu çağrı çığ gibi büyürse işte o zaman ben de söz veriyorum ismimin başındaki Yalnız ifadesini kaldırıp ÇINAR olarak yazacağım İsmimi ÇINAR olarak kullanacağım.

AKUT da bir fikre inanan üç-beş kişi ile kuruldu. Şimdi tüm dünyaya yetişmeye çalışıyorlar...

Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum

Hoşçakalın..

Konuya buradan devam edelim...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön