View Single Post
Eski 17-11-2008, 16:42   #35
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Kereviz dilimlerinizi una ve yumurtaya ayrı ayrı bulamanın yanında:

unu ve yumurtayı çok az tuz ve karabiberle çırpıp (hafif koyulukta) dilimleri buna batırıp kızartmayı denediniz mi ?
Ben bunu haşlanmış havuç dilimleriyle yapıyorum.Midye tava gibi oluyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Size balıkların, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz bir tarif:

Kerevizi soyun, 1 cm. kalınlığında yuvarlak olarak dilimleyin. İsterseniz elma oyacağı ile ortasını halka şeklinde oyun. Kaynar suya atıp birkaç damla limon damlatıarak çok az kaynatın, kesinlikle iyice yumuşamasın. Diri kalacak şekilde kaynattıktan sonra sudan alıp kağıt havluya koyun ve suyunu iyice emdirin. Tuz ve karabiber serpin. Kereviz dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurta akına ve son olarak galeta ununa bulayıp yağda kızartın.
Çok lezzetli oluyor.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön