View Single Post
Eski 17-11-2008, 16:37   #75
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Sayın nevsune ilk mesajınızda bu duruma ne kadar zamanda sorunuzu görmemiştim. Ben düzeltinceye kadar siz ikinci mesajı yazmışsınız. Tohumları 11 Eylül günü ekmiştim. Yani dokuz haftalık şu anda. 55 günlük olduğu bu durumda pek doğru gibi gelmiyor ama tabii ben gereken şartları sağlayamamış da olabilirim.

Umarım sizinkiler daha çabuk olur da ben de nerede hata yaptığımı görürüm.



Sayın ormanx, ben tohumları olduğu gibi plastik su bardaklarına doldurduğum torfa ekip, on beş günlükken, üstlerini kestiğim kola petlerine şaşırttım. Suda hiç bekletmedim ama siz isterseniz deneme amaçlı olarak bir kaç tane tohumu ıslatıp, bir kaç tanesini de ıslatmadan ekip gelişimlerini gözleyin. Gözlemlerinizi aktarırsanız iki yöntem arasında fark olup olmadığını anlamak ve eğer fark varsa etkilerinin neler olduğunu ortaya çıkarmak açısından iyi bir çalışma olur sanırım. Biz, en azından ben, böyle bir gözlem yapmak için geç kaldım. Ama siz yeni başlıyorsunuz ve yapabilirseniz çok değerli bilgiler elde ederiz.

Bu arada: her bardağa bir tohum en iyisi. Ben en son bir bardağa iki tohum ektim şimdi ayırırken zarar verir miyim korkusu yaşıyorum.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön