View Single Post
Eski 14-11-2008, 18:55   #20
izmirden
Ağaçsever
 
izmirden's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 42
Likapa (Yaban Mersini), Koca yemiş, Frambuaz yardıma ihtiyacım var..

Öncelikle herkese merhaba..

Bugün neredeyse tüm günümü forumda topic leri okuyarak geçirdim..
Acil yardıma ihtiyacım var çünkü nereden başlayacağımı bilmiyorum..

Balkonumda yaban mersini yetiştirmek istiyorum.. ama bu benim için bir ilk.. çiçek baktım ama hiç meyve ya da sebze yetiştirmedim.. bu konuda hiçbir fikrim yok ne yapmam gerektiğine dair.. forumdan birçok bilgi edindim.. ama çoğu meyvenin ve sebzenin kendine has yöntemi olduğunu gördüm..

Işe yaban mersini fidesi elde etmekle başlamaya karar verdim.. Internette bir sera sahibini buldum telefonları vardı.. tropik meyve fideleri ve sele (sele dedi sanırsam) olarak satıyorlarmış.. konuştuğum bey ellerinde likapa olduğunu ve 2 yaşında olduğunu söyledi, şu an meyve veriyor dedi.. bu iyi midir? fiyat olarak 15ytl dediler, yaklaşık 35cm miş boyu.. yaşına boyuna cinsine göre fiyatı iyi midir? almayı düşünüyorum, almalı mıyım yoksa 2 yaş fazla mıdır? beni bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.. çünkü tamamiyle fikirsizim...

frambuaz ve koca yemiş için de yaşlarının 1-1,5 olduğunu rahatlıkla yetiştirebileceğimi, meyve veriyorlarmış ve her ikisi için de 5er ytl dediler.. boyları 20-25cm miş..

sizce 3ü de nasıllar ??

ne yapmalıyım ?? 3ünün de fiyatları boyları yaşları için uygun mu sizce ??



bir şekilde bir yerden başlamak istiyorum...

izmirden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön