Konu: Alabalık
View Single Post
Eski 14-11-2008, 13:52   #2
susam
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
TEREYAĞLI ALABALIK
Bir alabalık tarifi de ben vereyim. Hem çok kolay hem de dayanılmaz lezzetli. Tavsiye ederim. Buralarda alabalık çiftlikleri pekçoktur. Arada epey bir miktar alır, paketler dondurucuya koyarım. Gelelim tarife;
Alabalıkları temizleyip bir güzel yıkadıktan sonra tuz karıştırılmış fırınlanmış mısırununa bulayalım. Sizler fırınlanmış mısırunu bulamazsanız, koyun bir tavaya unu hafif kavurun. Sonra soğuyunca bir kavanoza doldurup yeri geldikçe kullanın. Özellikle balık kızartmalarında kullanın derim. Balığa lezzet katar. Neyse unlanan balıkları birbuçuk yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz bir tavada arkalı önlü pişirip yeşil salatayla servis yapalım.
İnanın kokusuda, görüntüsüde muhteşem oluyor.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön