Konu: Lüfer
View Single Post
Eski 13-11-2008, 13:17   #5
susam
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Levrek Buğulama (Trabzon)

Levrekler bir güzel temizleyip yıkadıktan sonra kılçığı alınır. Yan kısımlarındaki kılçıklarda temizlenip üçer parmak genişliğinde dilimlenir. Bir tarafta iki üç tane domatesin kabuğu soyulup rendelenip bir kaba konulur. 2-3 tane yeşil biber v 2 diş sarmısak ince doğranıp domatesin üzerine ilave edilir. Pul biber ve tuz bu malzemenin üstüne dökülüp karıştırılır. Bulamaç haline gelen bu malzeme tavaya bir güzel yayılır. Üzerine dilimlenen balıklar dizilir. Balıkların üzerine iri kıyılmış yarım demetten az maydanoz serpilir. İnce şeritler halinde kesilen yeşil biber, Halka halka doğranmış 1 limon ve halka doğranmış domatesle süslenip bir çay bardağı sıcak su eklenip üzerine tekrar tuz serpilerek ağzı kapatılır. 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Pişirirken arzuya göre tereyağı veya yarım çaybardağı kadar zeytin yağı üzerine gezdirilir. Ben tereyağlısını tercih ediyorum. Lezzeti daha başka oluyor. Sıcak sıcak servis yapılır.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön