Susam usulü pilav
Burada ne güzel muhabbet kurmuşsunuz arkadaşlar. Ben de size kendi uydurduğum bir pilav tarifi vereyim. Mutlaka deneyin. Çok lezzetli oluyor.
Eti tavla zarı büyüklüğünde ince ince doğrayın. Biraz tereyağ, biraz sıvı yağı tencereye koyup kızdırın. Etleri içine koyup harlı ateşte kavurmaya başlayın. Bu arada ince kıydığınız soğanı, yarım avuç kuş üzümünü, biraz dolmalık fıstığı, tavla zarı gibi doğranmış havucu, bir tatlı kaşığı şekeri, bir çay kaşığı karabiberi, çay kaşığının ucuyla tarçını etlere ilave edin. Soğanlar pişene kadar kavurmaya devam edin. Pirinci koyup onuda kavurun. Sıcak suyunu, tuzunu ekleyip kapatın üstünü. Az ateşte aheste aheste pişirin. Demlendirin. Afiyetle yiyin.
Kokusu bile insanı mest etmeye yetiyor.
Oy oy oy canım çekti. Akşama bu pilavı yapmak şart oldu.
|