Yarın ne pişireceğim gecenin bu saatinde aklıma takılınca sizlerle de paylaşayım dedim
İçli tava **** diğer adıyla hamsili pilav. Şimdi tam da mevsimi. Bugün hamsinin kg. ı 1 YTL idi
2 su bardağı pirinçten pilav yapılır. Pilav demlenirken 1 baş soğan ve 1 diş sarımsak rendelenir, yarım demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 çay bardağı kuş üzümü ayıklanıp yıkanır.
Bütün bu malzeme pilava ilave edilir, güzelce karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp tekrar demlenmeye bırakılır. ( Arzuya göre çok az tarçın da ilave edebilirsiniz )
Gelelim işin en uğraştırıcı kısmına
Ayıkladığımız ve tuzladığımız hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz ve çok hafif yağladığımız teflon **** borcam tepsiye, sırt kısımları tabana gelecek şekilde, tepsinin kenarından başlayarak güzelce diziyor, hiç boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz. Tepsinin kenarından ve hamsilerin yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoruz ki, sarkan kısımları daha sonra pilavın üzerine kapatacağız.
Hamsileri yerleştirdikten sonra iyice demlenmiş pilavımızı, bastırmadan tepsimize döküyoruz. Kenardan sarkan hamsileri de pilavın üzerine kapatıp, tepsimizin üzerine aluminyum folyo ile kapak yapıp fırına veriyoruz.
Biraz uğraştırıcı ama nefis bir lezzet hamsili pilav. Önden bir çorba ve yanında salata ile afiyet olsun
Not: Tavada tarif ve resimler
buradan