View Single Post
Eski 05-11-2008, 00:41   #9
amenajman
Ağaçsever
 
amenajman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-06-2008
Şehir: Mersin - Gözne
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asker Mesajı Göster
Bu konuyu geç farkettim. Ancak orman yangınlarından devletin kazandığı fikri yanlıştır. Bende orman yangını gördüm. İşi kereste tarafından almışsınız. Bir kere madem olan olmuş elbettede kereste kullanılacaktır. Peki,fidanlıklar için dökülen paralar, işciler, projeler ve hatta yangın uçak maliyetleri... Daha sayacak bir yığın maddi manevi kayıplar... Acaba yangın sonu çıkan keresteler en azından para olarak devletin zararını karşılar mı? Elbette imkansız. Temennimiz ne yangın olsun nede bunları düşünmeye gerek olsun. Hiçbiri olmasın; bizde her yangın haberinde ateşi kalbimizde hissetmeyelim...
SYN ASKER ve OĞUZ KARSAN

Bakış Açınız yanlış Değil.Ekosistemin öldüğü doğru.aslında aynı şeyleri düşünüyoruz.
Kaçırdığınız Noktalarda var.Devletin Para Kazandığı Fikri Doğrudur.
Neden Derseniz Kısaca bi Özetlemede buluniyim.Gülnar Yangınını biliyorsunuzdur.Burada Gülnarda kızılçam ormanları yandı.Bu demek oluyorki Ağaçlandırma masrafları minimumda.Çünkü Kızılçamın özelliği itibari ile yangın sonrası doğal gençleşme görülebilmektedir.
Yangın söndürme masrafları sizce ne kadardır.bu konuda bi bilgi birikiminiz var ise bizi aydınlatınız.(Ben biliyorum masrafı ama birde sizden duymak isterim.)
Gülnarda 100.000 Metreküp tomruk bekliyor.Bu ne demek biliyormusunuz ?Bunun Maddi değeri Korkunç bir parayı ifade ediyor.Bu 100.000metreküp milli bir kazanç, ekosistemin zarara uğraması yok olması vejetasyonun yok olması ise bir kayıptır.
Sevgili Hocamız Prof.Dr.Doğan Kantarcı nın bir sözü vardır.Koşullar ne olursa olsun zaman ile kayıplar geriye getirilebilir.Bu Yangınlar sadece zaman olarak bizleri gerilere götürmektedir.Ama zaman ile vejetasyon, yaban hayatı ortama intikali kendiliğinden yapacaktır.Buna en güzel örnek Ömerli tarafında yapılan Ağaçlandırmadır.

Kısaca sonsözlerimi ediyim. Bir yandan Yangın Masrafı + İşçi giderleri gibi maddi giderleri düşünün.
Bir yandan da Fiyatları biliyorsanız 100.000metreküp tomruk + insanlara sağladığı iş istihdamını düşünün. aradaki uçurumu fark edecek düşüncemizde bizlere hak vereceksinizdir.

Hiçbir insan evladı Ekolojik döngünün zarara uğramasını kabul edeceğini sanmıyorum.Çünkü dünya bizim dünyamız Ekosistem Bizim Ekosistemimiz.

Sağlıcakla kalın

amenajman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön