View Single Post
Eski 15-07-2006, 00:18   #37
blackout
Ağaçsever
 
blackout's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 44
bütün açıklamalar için gerçekten çok teşekkür ederim herşeyi şimdi anladım artık. o muhteşem bonsailerin bu kadar uzun sürede yapıldığın bilmiyordum açıkçası. ama olsun, benim için çok birşey değişmeyecek, sadece ölümünden korkarım baya bir, o kadar. ilk resimdeki bonsai sanki seninkinden daha küçükmüş gibi duruyordu, el çapında bir tabanı vardır heralde diye düşünmüştüm, yanılmışım.
anladığım kadarıyla dallanması ve yapraklarının küçülmesi en zor işlemler.
bu arada benim sorularımın tamamı karşılaştırmalı merak sorularıydı, yanlış anlamadınız umarım, çünkü gerçi ben de yazarken "seninki kötü olmuş bak baştaki ne güzel" havalarında yazmışım gibi geldi biraz.

herneyse bugün koçtaşta iki çeşit bonsai gördüm. biri yeşil küçük yapraklı bir bonsaiydi, çalışan türünü bilmiyordu, bir de kırmızı yapraklı vardı ona da serissa dedi. bilmiyorum doğru mu. daha çeşit gelecekmiş. fiyatları 29du.
almadım emin olamadığımdan, ayrıca bonsai alırken dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgilerin olduğu bir başlık vardı, onları ezberlemem lazm sanırım gitmeden önce. gerçi pek seçeneğim de yok. yarın gidip almayı düşünüyorum bir tanesini. zaten en azından 1 - 2 ay yaşar heralde değil mi? sulamayı filan öğrenirim hem.

koçtaştaki bonsailerin tümünün toprağı çok suluydu. ayrıca bir tanesinin toprağının üzerinde yeşil yeşil küfümsü birşeyler vardı. bilmiyorum normal mi değil mi.

tekrardan çok teşekkür ederim tüm açıklamaların için..

blackout Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön