View Single Post
Eski 03-11-2008, 11:09   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Sistem alarm veriyor ama kimse görmüyor.

Merhaba,

Sn. enigma_6643 bir önceki değerlendirmeniz bence yanlış ve haksız.

Orman mühendisleri de sizin gibi benim gibi ülkesini, toprağını, ormanını, ağacını seven insanlardır. Problem onlardan kaynaklanmıyor. Eğer ağaçlara gerektiği gibi bakamıyorlar ve ormanlarımızı verimli işletemiyorlarsa bu onların şahsi kötülüklerinden değil orman kanunlarının ve sistemin yetersizliğinden, hantallığındandır.

Problemler, yıllarca siyasi iktidarların bazı bakanlıkları kendilerine kazanç ve itibar kapısı olarak kullanmasından çözülemiyor. Bir sürü kanun çıkarılmasına ve olumlu çalışmalar yapılmasına rağmen birçok konuda düzelme olmamasının sebebi de yapılan bu ana yanlışlıklardır.

Bazı devlet kurumlarını kim siyasi emellerine alet etti diye soracak olursak hepsi diyebiliriz. Bazıları görevlerini değil de, çıkarları için çalışırlarken, diğerleri de belki bize de sıra gelir diyerek yapılanlara göz yumdular. Hepsi suçlular

Problem, çağa ayak uyduramayan ve günün ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kalan, problemleri çözmeye yetmeyen kanunları değiştirmeyenler ile içinde bulunduğumuz zamanı anlamaktan aciz, çıkarcı veya nemelazımcı görüşü itibariyle problemi çözmek için ortaya fikir koyup araştırarak , inceleyerek devrimci gelişmeleri yapabilecek yetenekleri olmayan dar görüşlü, kendine çıkar sağlamaya çalışan gelmiş geçmiş bütün yöneticilerden kaynaklanıyor.

Yapılan yanlışlıklara göz yuman, Dünyadaki gelişmeleri okuyamayan, yeni fikirler üretmeden sadece makamlarını koruma düşüncesi içerisinde olan yeni, eski bütün yöneticiler bu aksaklıklara ortaktır.

Düşündürücü olan ise bilgi, iletişim ve teknoloji çağında olmamıza rağmen orman işletmelerinin hala ortaçağ zihniyeti ile davranarak, görevlerinin bir parçası olan yenilik ve ilerlemeleri yapamamalarıdır. Ormanlarımıza ve çalışanlara en zor gelen husus da esasında budur.

Siyasilerin her istediğini körü körüne yapmayan, aklı hür, vicdanı hür, problemleri tesbit edip çözebilecek yetenekte, yenilikçi, yöneticiler iş başına geldiğinde problemler birer, birer çözülecektir.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön