View Single Post
Eski 02-11-2008, 17:52   #73
Ent
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
İngiltere'den gelen bir arkadaşım sayesinde elime bir miktar taze sphagnum geçti ve mümkün olabilirse sürekli kaynak yaratabilmek için bir miktarını yetiştirme amaçlı kullanmak istiyorum. Burada birkaç ipucu gördüm ancak derli toplu bir bilgiye ulaşamadım. Sn. praecox ve ephesos başta olmak üzere bilgisi olan kişilerden yardım rica ediyorum.

Öncelikle, zemin için sphagnum torfu şart mıdır, yoksa bildiğimiz torfu perlit ile karıştırarak uygun bir zemin yaratabilir miyim, merak ettim. Bazı yerlerde hiçbir şey kullanmadan doğrudan sphagnumun plastik kaplara konulabileceğini okudum. Bunu tecrübe eden oldu mu acaba, mantıklı mıdır?

Ayrıca, 30-40 litrelik bir plastik saklama kutusunu üzerini stretch film ile kapatarak kullanmam uygun mudur? Bu kabın altını delmek gerekir mi, yoksa zaten biraz balçık/bataklık benzeri ortam yaratmak adına deliksiz mi bırakmalı? Stretch filmde hava delikleri olmalı mı?

RO ya da yağmur suyu kullanılması gerektiğini okumuştum. Peki bu bitki arada besin ister mi? Yabancı birkaç sitede çok az miktar sıvı besin tatbikinin gerekeceği belirtilmişti ancak yine tecrübe edenlerin fikrini almak isterim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön