pencemizin önündeki reyhandan ne yapabiliriz diye internette arama yaparken karşılaştığımız bir tarifdi.. Fesleğenimiz olmadığı için denemedim ama fesleğende aynı şekilde yapılabilir sanırım.. olanlar deneyip haberdar ederse seviniriz
Reyhan yapraklarını toplayıp tozunu atması için biraz suda beklettikten sonra eliniz ile (bıçağın tadı etkilediği söyleniyor) ufak parçalar halinde bir havana toplayın.. biraz tuz ve 2 diş sarmısak ile uzunca bir süre dövün..
rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine zeytinyağı, dövdüğünüz yaprak sarımsak karışımını ve makarnanın henüz kaynamakta olan suyundan biraz ilave ederek peynir eriyene kadar karıştırın. makarnayı süzdükten sonra sosu üzerine dökün ve bir süre karıştırın..
sıcak makarna suyu ile karıştırırken çıkacak güzel kokuya dikkat edin derim..
afiyet olsun