Konu: Pilav
View Single Post
Eski 01-11-2008, 23:40   #87
ebrub
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
[QUOTE=Baldaş;309006] Akdenizlilerin bulguru yeşil mercimekli ve yağda hafif yaktıkları soğanla yaptıklarını biliyorum.QUOTE]

Sn. Baldaş'ın dediği doğru,bulgur pilavını biz genellikle (meyhane pilavının yanısıra)bol tereyağı,soğan ve yeşil mercimekle pişiririz.Yanına turşu+ayran...
Bazen de nohutlu+kuru naneli+tereyağlı pişiririz bulgur pilavını.
Üff acıktım bu saatte

Ben bir de bademli pilav yaparken son zamanlarda, konserve satılan mantarları da kesmeden tüm tüm ekliyorum pirinçle kavurup, yakışıyor...

Adalet Hn etli pilavınızın tarifini rica edebilir miyim?

Bu arada bu linkten sipariş verelim mi sarıkılçık için,bahsedilen pirinç midir?

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön