View Single Post
Eski 01-11-2008, 00:37   #1
efemen
Yeni Üye
 
efemen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5
Evdeki kuşlar ve bit sorunu...

Arkadaşlar öncelikle merhaba forumun yeni üyesiyim.

Yaklaşık 2 ay önce yavru olarak aldığım kuşum 1 haftadır kaşınıyor.Dün oynayıp ayrıldığı yerde minik bir böcek buldum.Panik oldum acaba bitmiydi.Bu arada bitse eğer tanımam nasıl bir böcektir hemen ezdiğim içinde inceleyemedim panikten.

Bugün bir veteriner buldum ve bana avidust toz önerdi.Hemen kafesini dezenfekte edip alt ksıma bu tozdan serptim.Veterinerin tarifine uygun bir şekildede kuşumun kanat altlarına ve sırtına göğsüne döktüm tozu.Yalasa bile zehirlenmeyeceğini söyledi veteriner bey ama ben hala korkuyorum umarım bişey olmaz.

Bu arada evde 2 küçük çocuğum var zaten boncuğu oğlum Efe çok istediği için aldık çocuklarım ve boncuk çok güzel anlaşıyor Arkadaşlar eğer varsa bu parazitlerden nasıl kurtulacağız ve kuşuma tozu dökerken çok ürküttüm daha kaç gün kullanmalıyım??

Tozu serptikten sonra kuşumuzu kafese hapsetmek zorunda kalıyoruz serptiğimiz tozlar çocukların ağzına gözüne gelmesin diye.Başına gelen varsa lütfen paylaşsın benımle bitli almış olabilrmiyim kuşu yoksa kendimi bitlendi

efemen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön