Konu: Pilav
View Single Post
Eski 31-10-2008, 15:42   #49
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Gurbetteki öğrencilik yıllarımda pilavı ben düdüklüde pişirmeyi öğrendim.
Vakti kısıtlı olan, çalışan ev hanımlarına ve bekarlara da nasıl pişirdiğimi bende yazmak istedim.

Pirinç sıcak tuzlu suda (ne kaynar ne ılık) bekletilir. Düdüklüde tereyağı ve şehriye kavrulur. Şehriyesiz yapacaksanız sadece yağı eritip bir ölçeğe bir ölçek su etsuyu ekleyin. Su kaynıyana dursun pilavı süzün yıkayın. Kaynar suya pilavı ekleyip kısaca karıştırıp kapağını kapatın. islim çıktıktan sonra 3 dk daha islim çıkartmasını sağlayın. 3 dk sonra altını tamamen kapatıp 10 dk bekletin. Bu zaman zarfında buhar basıncı düşmüş olur. Kapağını açıp pilavı karıştırın. Yemeğe kadar tercihan en az bir 10 dk daha dinlensin.

Ben bu yöntemle 30 yıldır pilavı düdüklüde pişiriyorum, asla da tencerede pişirmeyi düşünmüyorum.

Öğrencilere, bekarlara duyrulur

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön